donderdag 5 november 2009Langs alle wegen, waarop we hebben gereden, vind je "winkels". Meestal is dit een houten tafel waarop de koopwaar is uitgestald met een paar parasols erboven, maar hier hebben we een winkel die "zich zelf verkoopt"; geen parasols, geen mensen erbij.

Hier worden huistempels verkocht. Die huistempels vind je bijna in iedere tuin. 't Is weer eens wat anders dan aardappelen, gekoelde dranken, fruit, etc. etc. etc.Dit is ook een van de tempels van de Roluos groep.

Je ziet overal borden met teksten over landen die meehelpen de tempels te restaureren. Japan, China, ook India.

In deze tempel zagen we voor het eerst één man die bezig was met restauratiewerkzaamheden.In het dorpje waar de vorige dag was gefeest zagen we een monnik uitrusten van alle inspanningen. Hij heeft een aardig onderkomen, lekker droog en toch luchtig.

Een monnik bezit eigenlijk, behalve zijn kleding, niets. Dat kun je hier goed zien; hij heeft verder nauewlijks iets in huis.

Wel meen ik een fles bier te herkennen?In een dorp, vlakbij één van de tempels van de Roluos groep (dat zijn overigens drie tempels waarvan er eentje, juist in dit dorp, "op zijn laatste benen loopt". 't Is net een grote berg stenen), hadden ze de vorige dag feest.

Hier is een aantal vrouwen bezig de rommel op te ruimen en dat was zeker nodig; wat een kolerezooi!!Dit is een gedeelte van de Roluos groep buiten Siem Reap. De tempel is in redelijke conditie, zeker gezien het feit dat deze tempel dateert van de achtste eeuw. De "beesten" bovenop zijn olifanten (zonder slurf; die zijn ze in de loop van de eeuwen kwijtgeraakt).


Op de laatste dag in Siem Reap bezochten we wat verderaf gelegen tempels, de zg. Roluos groep.

Onderweg reden we tussen de rijstvelden door.

Dat ziet er zo uit als hiernaast (mooi groen).

Waar zijn opa en oma nu?

Het is 6 november en we zijn net geland in Sydney, Australie.

Gisteren zijn we 's-morgens vanuit Siem Reap vertrokken en kwamen daarna in Bangkok aan.

Daar weer een poosje wachten op het vliegtuig hierheen.

Alles is goed gegaan en straks, over twe uur stappen we op het vliegtuig naar Christchurch. Om 16.00 uur (of zo) komen we daar aan en dan worden we weer opgehaald en naar ons hotel gebracht. Dan eten, een ommetje maken (hangt ook van het weer af; het is daar nu iets van 19 graden Celsius) en naar bed.

De volgende dag komen ze ons van het camperverhuurbedrijf om 11.00 uur (ik weet dat niet precies) ophalen en dan gaan w de camper ophalen.

Dus, voorlopig is alles OK. Als  we vanmiddag in Christchurch ook nog onze koffers kunnen ophalen is alles voorelkaar.

Groeten vanuit een beetje grauw Sydney en tot de volgende keer, hopelijk weer met foto's van Cambodja.